Downshifting,  Me,  Raha,  Ruoka

Voiko lapsiperhe pärjätä ilman maitoa, munia, kahvia, sokeria, suolaa tai vaippoja?

Meiltä on monesti kysytty, että ollaanko me ihan ehdottomia tuossa yks kauppapäivä per viikko-systeemissä ja vastaus on, että pääsääntöisesti ollaan. Ja päättäväisyyttämme (tai itsepäisyyttämme) ollaan pärjätty päivä tai jokunen ilman maitoa, munia, kahvia, sokeria, leivinjauhetta, jauhoja, soodaa, kahvia, suodatinpusseja, vaippoja, leikkelettä, voita, leipää, suolaa, shampoota tai jotain muuta, mitä normisti päivittäin arjessamme tarvitaan. 

Vierasvaroja meillä ei osteta kaupasta (koska ei ne kuitenkaan säästyisi vieraille 😀 ), joten kahvin ja teen kanssa viime aikoina vieraille on ollut tarjolla tilanteesta riippuen taateleita, pähkinöitä, mikrokakkua, kaura-omenapaistosta, vihannestikkuja ja dippiä, marjakiisseliä ja vaniljakastiketta, 10-vuotiaan leipomia muffinsseja, voileipiä. Ja joskus pelkkää kahvia ja teetä. Jos nekin eivät ole loppu. 😀

Mutta toki on tilanteita, jolloin ei olla jaksettu kehitellä luovia ratkaisuja, ja ollaan käyty edestakaisin hakemassa jokin puuttuva asia (ja silloinkin lähtökohtaisesti vain se puuttuva), mutta yleisesti ollaan pyritty pärjäämään päivä tai muutama ilman jotain muuten niin oleellista asiaa. 

Sunnuntaina meiltä esimerkiksi loppui kahvi, Jarkon aamujen elinehto, ja kysyinkin, josko käydään kaupassa kahvinhaun verran. Ei kuitenkaan antanut siipan luonto periksi, vaan päätti mennä aiemmin töihin keittämään siellä aamukahvit. 😀 “Meillähän on kuitenkin kauppapäivä jo huomenna.”

Uskon että tällä sumplimisella ja luovimisella ollaan säästetty melko pitkä penni, mutta ennen kaikkea aikaa toisillemme kaupassa ravaamisen sijaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *