Minimalismi,  Raha

Viikon saldo 617 euroa

Kerroin teille tovi sitten, kuinka tavaroiden setviminen ainakin lapsiperheessä on jatkuva homma. Tarpeet muuttuvat ja lapset kasvavat. Vaikka meillä on tavaraa huomattavasti vähemmän kuin ennen, pitää luopumisprosessi pitää silti käynnissä, jottei kasaantumis-efekti pääse yllättämään uudestaan. 

Useimmiten me lahjoitetaan hyväkuntoiset tavarat ja pieneksi jääneet vaatteet kirpparille. Ja niissäkin me ollaan tarkkoja, että ne ovat sellaisia, joita itsekin voisi ostaa. Lumppujen ja muovikrääsän paikka on jossain ihan muualla. 

On toki myös tavaroita, joilla on sen verran arvoa tai kokoa, että ne kannattaa myydä. Niitä jaksan joskus laittaa myyntiin sitä mukaa, kun ne jäävät ylimääräisiksi, mutta useammin tulee isompi täsmäisku kerralla. Kuten nyt taas kävi. 

Kuluneen viikon aikana ollaan myyty vaaterekki, kameranjalka, jalkalamppu, kotiteatterijärjestelmä, vauvan sänky, vuodesohva, rahi ja skootteri.  

Suhteessa myytyyn tavaraan summa ei varmasti kuulosta isolta, mutta suhteessa siihen, että paikat on täynnä turhaa tavaraa ja saat siitä tilanviennistä 0 euroa, kuulostaa se jo aika mukavalta.

Jos kuulen jonkun myyneen jotain (asunnon, auton, vaatteita, tavaraa) nopeilla kaupoilla hintaan X, vältän viimeiseen asti sanomasta, että “No sähän olisit voinut saada siitä vielä enemmän, jos oli noin nopeat kaupat/ noin kiinnostunut/ noin monta ostajaa jonossa/ noin korkea hankintahinta.”

Koska mitä väliä. Jokainen euro ja jokainen vapautunut neliö on kotiinpäin.

Tarkoitukseni ei ole väheksyä tilannetta, jossa myyntituoton jokainen euro on tärkeä apu rahapulaan, mutta jos rahatilanne on todella niin kriittinen, niin silloin koko talouden perusta ontuu ja sen ratkaisemiseksi tarvittavia toimia pitää tarkastella laajemmin. 

Joten sen sijaan, että lasken, mitä itselle turhaksi käyneen tavaran arvo on ostettaessa ollut, iloitsen siitä, että nurkissa on taas enemmän tilaa ja kassassa ylimääräistä rahaa 617 euroa. Se on meille suoraa säästöä. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *