vauva 11 kuukautta
Me

Vauvan onnettomuus, joka pisti kaiken mittasuhteisiin

Sekunnin murto-osassa kaikki katosi. Työnjako, tehtävä-listat, harmitus hukassa olevasta liesitasosta. Tilan täytti eksistentiaalinen hätä, pelko, paniikki ja suru. Meidän 11-kuinen vauvamme veti kupillisen kiehuvaa vettä kasvoilleen ja rinnalleen.

Shokista huolimatta säilyimme kuin ihmeen kaupalla toimintakykyisinä, antamamme ensiapu oli nopea ja sitä jatkettiin sairaalassa, jonne saavuimme alle 10 minuutissa. Paikalle hälytettiin päivystävän lääkärin ohella lastenlääkäri, joka otti vetovastuun hoidosta. Vauva sai samantien morfiinia kipuunsa ja palovammataitosten asettelu aloitettiin. 

Samalla tarkkailtiin vauvan happisaturaatiota, sykettä ja lämpötilaa – kiehuva vesi oli osunut hengitysteiden alueelle ja palovammataitokset viilentävät pientä kehoa voimalla. 

vauva palovamma ensiapu

Me lauloimme ja heijasimme, pussailimme ja silittelimme päälakea, kerroimme kuinka rakas hän on ja kuinka hän paranee kyllä, äiti ja isi on tässä, ei ole mitään hätää pikku-muru, äiti ja isi on tässä, kohta helpottaa, ihan varmasti helpottaa.

Alkuskenaario oli paljon pahempi kuin lopputulema. Nopea ja tehokas hoito rajoitti vamman leviämistä ja esti rakkuloiden syntymistä. Huolimatta vamman rajusta ulkonäöstä tapahtumahetkellä, muutaman tunnin päästä iho oli enää aavistuksen punoittava. Tämä yllätti myös hoitohenkilökunnan. 😳

Pääsimme kotiin särkylääke-kuurin kanssa ja ohjeella soittaa lastenosastolle pienenkään ihomuutoksen tai voinnin heikentymisen kohdalla. 

Ja nyt meidän pieni murumme on ihan entisensä. Kurottelee, kiipeää, käppäilee, järjestää tavaroita, antaa koko suun pusuja. 

Eikä meillä ole enää kiire mihinkään. Hän on tässä ja hän on kunnossa. 😭❤️🙏

4 Comments

  • Iina

    Hui kamala, varmasti ihan hirveä säikähdys! Mutta hienosti toimitte viilipyttyinä akuutilla hetkellä, onneksi vauvalla on teidät ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *