vanhan peltikaton remontti
Downshifting,  Me,  Minimalismi,  Remontti

Tarvitseeko vauvaperhe sähköä tai juoksevaa vettä?

Tai keittiötä? Ruokapöytää? Sisävessaa? Olemme tulleet siihen tulokseen, että ei välttämättä. Nimittäin eilen illalla pitkän päivän jälkeen saunanlauteilla rötköttäessämme tuli muuttopäivä päätettyä. Kääk. 😅

En tiedä uskallanko oikein ääneen sanoa, mutta sanon sittenkin: tasan kuukauden päästä eli 27.6. on vakaa aikeemme nukkua ensimmäinen yö Hellelundissa. Sitten meillä jää vielä muutama päivä aikaa siivota ja puunata paikat nykyisessä vuokrakodissamme ennen kuin 1.7. luovutamme sen omistajilleen. 

Vielä ei ole varmaa kuinka pitkällä remontti on silloin, mutta lattia ja katto meillä ainakin on, siihen tähdätään. 😂

Me ollaan kuitenkin sen verran vähään tyytyviä, että päätettiin vetää alku tarvittaessa mökkeilyhengessä.

Koska kyllähän me mökilläkin talvisin pärjättiin kantovedellä, huussilla ja telttaillessakaan ei tarvi sähköä. 😅

Tällä hetkellä remontissa keskitytään siis kaikkeen, mitä tarvitaan muuttoa varten eli lattia, katto ja sen jälkeen aletaan kalustaa keittiötä. Kylppäri on ulkoistettu ja sitä on paraikaakin tyyppi tekemässä, uskon, että on realistista saada se kuukaudessa valmiiksi. (Pitää tosin jutella kylppäri- ja lvi-firmankin kanssa vielä siitä. 😂)

Jarkko on vetänyt sähkövaraukset likimain valmiiksi, mutta rasioiden ja kytkimien asennuksen hän voi hoitaa tarvittaessa vasta silloin, kun siellä jo asutaan, jos ei aiemmin ehdi. 

Miten saadaan muutto organisoitua kaiken tämän keskellä?

Uskon vakaasti, että tämä on se helpoin osio. Meillä on niin vähän tavaraa, huonekalut mukaan lukien. 

Ja koska tavaroiden rensaaminen ja sortteeraaminen (voi vitsi, että tää rantaruotsi on tarttunut, antakaa joku paremmat termit oikealla suomenkielellä 😂) on meillä jatkuva prosessi, ei meillä ole oikein mitään, mitä joutuisi muuton alla käymään läpi.

Kaikki on valmiiksi lajiteltu ja suurimmaksi osaksi vielä valmiiksi koreissa/laatikoissa, ei muuta kuin nostaa mukaan ja vie mennessään. 

Toki haastetta on siinä, että Hellelundissa meillä ei ole alkuun mitään säilytystilaa. Että vaikka tavaraa ei ole paljon, on sitä kuitenkin. 

Ei auta kuin soveltaa, virittää harjanvarsi jonnekin, niin saadaan rekkivaatteet pysymään ojossa, jne.

Myöskään meillä ei ole kaikkia tarvittavia huonekaluja, kun nykyinen koti on ollut osittain valmiiksi kalustettu. Ensitarpeeseen tulee ruokapöytä ja penkit, jotka on tarkoitus tehdä itse vanhoista lankuista, jotka säästettiin väliseinän purusta. 

Kenelläkään ei myöskään alkuun ole omaa huonetta, mutta niitä tulee, kun ehditään väliseiniä pystyttämään. 

Pian 18 täyttävälle esikoiselle luvattiin alakerrasta toinen pääty alkuun kokonaan itselle, mutta hän aikoi mielummin siivota vintiltä toisen työmiehen vuokrakamarin itselleen kesähuoneeksi. 

Jarkko lupasi ensitöikseen vetää sähköt sinne ja sanoi myös, että voi neuvoa koolauksessa, eristämisessä ja levyttämisessä, jos esikoinen haluaa rakentaa varsinaisen huoneensa verannan päältä itse valmiiksi. Nähtäväksi jää. 😉

Mutta lupaan olla valittamatta, vaikka tavaroita olisikin alkuun hukassa. Ne etsivät paikkaansa, jota ei vielä ole.

Pääasia on kuitenkin, että oltaisiin kaikki saman katon alla, perillä, kotona. ❤️

PS. Vuokrasopimuksen irtisanomisessa odotamme vielä muutaman päivän 31.5. saakka, sinne asti olkoon vielä pelivaraa. 😅

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *