hiusten pesu ruisjauhoilla
Downshifting,  Me,  Minimalismi

Tältä näyttää ruisjauhoilla pestyt hiukset – shampooton elämäni viikko 7

Olen vihdoin huomannut, ettei päänahkani rasvoitu enää samaan tapaan, mutta hiukset ovat olleet likaiset edelleen. Vesipesu ja päänahan hierominen eivät ole riittäneet poistamaan “kalvoa”, joka hiusten pinnalla on tuntunut. 

Tänään olen menossa allekirjoittamaan kauppakirjat mökin myynnistä (jei!) ja hiukseni eivät todellakaan entuudestaan näyttäneet siltä, että voisin mennä asiallisen näköisenä ihmisten ilmoille. 

Sen sijaan hiukseni näyttivät siltä kuin... niin, siltä kuin niitä ei olisi pesty kohta seitsemään viikkoon.

Olen kovasti odottanut, milloin nopoo-metodi alkaisi toimia eli, että hiukset pysyisivät puhtaina vedellä, kun päänahka pääsee yli tottumisestaan shampookäsittelyyn. 

Yleensä se tapahtuu itsestään 3-6 viikon kuluessa. Not in my case.

Hiusten pesu ruisjauhoilla

Tähän kikkaan olen tarttunut ennenkin: siis ruisjauhoa ja vettä kippoon ja sekaisin (kuten muistat, tykkään helposta ja yksinkertaisesta 😅) ja sitten pesemään.

Eilen hieroin seoksen saunassa päähäni ja jätin vaikuttamaan löylyjen yli. Sen jälkeen Jarkko huuhtoi kauhalla hiukseni samalla, kun itse pesin niistä seoksen pois. 

Ja voilá! Hiukseni ovat puhtaat! 😍 Ensimmäistä kertaa 6,5 viikkoon. 

Miten tästä eteenpäin?

En tiedä miten päänahkani ja hiukseni käyttäytyvät tästä eteenpäin. Sen tiedän, että hiusten peseminen shampoolla ei ainakaan vielä tässä vaiheessa ole optio, haluan seurata tilanteen kehittymistä pidempään. (Kun kerran näin pitkälle olen sinnitellyt, pahimmanhan on pakko olla takana eikö!)

Mutta ruisjauhot ovat hyvä apu, johon aion turvautua jatkossakin tarvittaessa. 

Jos haluat tietää, miltä hiukseni ovat näyttäneet prosessin edetessä, niin tsekkaa juttu kokeilun aloittamisesta, tuskailusta 1,5 viikon kohdalla ja miltä näytin, kun kuukausi ilman shampoota oli ohi.

Huomaatko eron?

hiusten pesu ilman shampoota
hiusten peseminen ruisjauhoilla
hiusten pesu ruisjauhoilla
shampooton elama

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *