shampoon kayton lopettaminen
Downshifting,  Minimalismi

Shampooton elämä 2 kk – miltä hiukset näyttävät nyt?

Muistat ehkä, että tämä shampooton kokeilu on ollut minulle tuskainen taival, enkä ole kuulunut niihin onnekkaisiin, joiden hiukset muutaman viikon päästä puhdistuisivat kuin itsestään. 

Oli siis keksittävä jokin ratkaisu tilanteeseen, jos aioin vielä joskus ihmisten ilmoilla käydä näin pipokelien päätyttyäkin.

Tämä korona-remontti-eristäytynyt elämä on mahdollistanut kulkemisen minkä näköisenä sattuu, mutta töihinpaluukin häämöttää 1,5 kuukauden päässä (😱) joten pakko alkaa pikkuhiljaa näyttää taas ihmiseltä. 

Ennen paluuta shampoopesuun päätin kokeilla yksi kerrallaan vielä muutamaa nopoo -metodin kikkaa. 

1. Hiusten pesu ruisjauhoilla

Ensimmäistä kertaa kokeilun aloittamisen jälkeen hiukseni olivat puhtaat, kun pesin ne ruisjauhoilla 6,5 viikon kohdalla. 

Ruisjauhoilla pesemisessä on kuitenkin omat haasteensa, vaikka niillä hiukset tulivatkin puhtaaksi. Ne nimittäin tulivat vähän turhan puhtaiksi. 

Hiukset tuntuivat menettävän kiiltoaan ja ne tuntuivat karheilta ja takkuuntuivat helposti. Lisäksi pesun vaste oli lyhytaikainen ja hiukset rasvoittuivat taas nopeasti entiselleen.

Ruisjauhopesussa on myös oma hankaluutensa: Itse pesin hiukset viemäröimättömässä ulkosaunassa, koska sisällä ruisjauho-vesiseos voi tukkia viemäreitä, jollei sitä ensin suodata jonkin harson läpi. Ja se, jos mikä, tuntuu monimutkaiselta = ei mun juttu. 

Suodattamattomuudessa on toki se huono puoli, että ruisjauhoja on vaikea saada kokonaan pois hiuksista eli ne varisevat harjatessa vaatteille antamalla ei niin toivotun hilseily-lookin. 

2. Hiusten pesu omenaviinietikalla

Olen joskus aiemmin tehnyt vesi-etikka-seoksen itse ja kokeillut sitä hoitoaineen tapaan, mutta en nyt muista toimiko se hoitona, mutta ainakin se haisi. 

Nyt törmäsin sitten kotimaiseen omenaviinietikka-hiushuuhteeseen, josta sanottiin, että sitä voi käyttää mysö shampoopesun asemasta. Käyttäjäkokemuksia googlaillessani joillakin se oli riittänyt ajamaan asian. 

Minulla ei jälleen tilanne ollut se. Hiuksistani tuli entistäkin läähmäisemmät ja raskaudessaan mahdottomat harjata selviksi, mutta ainakin ne tuoksuivat paremmilta. 😅

2. Hiusten pesu Meine Base -mineraalisuolalla

Ihan alkuun sanoin, että haluan luottaa pelkkään vesipesuun enkä käyttää esimerkiksi Meine Base -mineraalisuolaa hiustenpesussa, vaikka monet nopoo-metodin kannattajat sitä hehkuttavatkin. 

Nyt sitten tilanne oli sen verran epätoivoinen, että hain apteekista kyseistä suolaa, kastelin hiukset suihkussa, ripottelin suolaa kämmenelleni vajaan teelusikallisen, hieroin kämmeniä vastakkain ja sen jälkeen hiuksiani. 

Huolimatta siitä, että suolan määrä tuntui tosi vähäiseltä ja itse pesu (suolahan ei vaahtoa) ei-miltään, tunsin samantien, että hiukseni tuntuivat puhtailta. Eivätkä karhean puhtailta, vaan sileiltä ja puhtailta. 

Huuhdeltuani suolan pois laitoin vielä yllämainittua hiushuuhdetta latvoihin ja hiusteni kuivuttua ne olivat silkkisen pehmeät ja puhtaat.

Nyt seuraavana päivänä tilanne on sama, tuntuu kuin kampaajalla olisin käynyt! Olen tosi innoissani tästä, luulin jo, että joudun toteamaan kokeiluni epäonnistuneeksi ja palaamaan shampoiden (sulfaatittomien nyt kuitenkin) maailmaan. 

Vielähän en tiedä miten pitkässä juoksussa käy ja minkälaiset pesuvälit tarvitaan, riittääkö esim. pelkkä vesipesu välillä, mutta ainakin juuri nyt hiukset ovat todella ihanat reilun parin kuukauden taistelun jälkeen. 

Tässä vielä pari pesunjälkeisen päivän kuvaa, hiuksia ei ole laitettu mitenkään, ainoastaan kammattu. 

omenaviinietikka hiukset
shampooton elama
nopoo metodi

Tuntuu myös, että hiuksissa olisi vähän enemmän taipuisuutta kuin ennen kokeilun aloittamista. 🤔 

2 Comments

  • Sara

    Itse olen pessyt hiukset meinabasella jo vuosien ajan. Pesen hiukset kerran viikossa. Hyvin toimii. Tahtoisin tosin päästä meinebasestakin eroon, mutta kokeilusi taitaa osoittaa, että se on mahdotonta..
    Pesen ja “rasvaan” myös vartalon ja kasvot tarvittaessa meinebasella (en käytä mitään muita saippuoita tai kasvonhoitotuotteita tai rasvoja). En sanoisi, että ihoni on vanhentunut tms. ja olen päässyt eroon ihon kuivuudesta, jos iho joskus harvoin tuntuu kuivalta, hieron siihen meinebasea ja pesen tai ravistelen sen pois hetken päästä tai saatan jättää koko yöksi vaikuttamaan.

    • Marjo

      Hyviä vinkkejä, kiitos! Ja itse myös olisin mieluummin ollut käyttämättä mitään, mutta omalla kohdallani se ei kyllä onnistunut. 🙈 Mutta nyt on kulunut kolme vuorokautta pesusta ja edelleen hiukset ovat puhtaannäköiset, joten hyvä kokemus meine basesta tämän perusteella!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *