minimalismi ostaminen
Minimalismi,  Raha

Näin minimalistille saatiin myytyä tavaraa

Ostin kameran, johon minulla ei ollut rahaa. Minä siis heräteshoppailin tarjouksesta huolimatta siitä, että en ole heräteostojen ystävä ja kyseenalaistan myös tarjouksia, jotka ovat niin hyviä, että niissä säästää rahaa.

Sillä let’s face it tuhlattu raha ei säästy koskaan. 

Uusi järjestelmäkamera on kuitenkin ollut jotain, mitä olen salaa haaveillut jo pitkään. Haaveeni ovat kuitenkin tyssänneet siihen, että minulla on jo järkkäri. Se on pienikokoinen, mutta ominaisuuksiensa vuoksi sopii vaativammallekin kuvaajalle. 

Ainoa mutta, että kamera on hankittu jo vuonna 2011, joten kuvien jakamis- ja julkaisumahdollisuudet ovat hyvin rajoittuneet verrattuna tämänpäivän tekniikkaan. Sen vuoksi se on jäänyt harmillisen vähälle käytölle. 

Nyt törmäsin sattumalta järkkäri-tarjoukseen, jossa on hyvän kamerani ominaisuudet päivitettynä 2020-luvulle ja nopealla googlauksella hinta oli oikeasti erittäin kilpailukykyinen. 

Silti en usko, että olisin ostanut kameraa, jos ei sen kyljessä tullut toisenlainen tarjous: anna oma kamerasi vaihdossa. 

Minimalistin unelma! Säästyn siltä, että tarpeetonta tavaraa jää pyörimään nurkkiin ja myös siltä, että joudun vaikeuttamaan elämäämme yrittämällä myydä sen. Lisäksi ekologista omatuntoani puhuttelee vahvasti kierrätysmentaliteetti. 

Varsinainen kaupankäynti

Niinpä siis näpyttelemään myyjälle tiedot omasta kamerastani vaihtotarjousta varten. Myyjä vastasi, että koska kyselemäni järkkäri tarjous on jo niin kova (379 euroa), niin he eivät pysty hyvittämään kamerastani kuin 50 euroa. 

Ymmärsin tämän hyvin, koska muilla sama kamera oli järkijään 649 euroa, yhdellä huipputarjouksessa 499 euroa. 

Myyjä kirjoitti minulle ihan esimerkkinä toisenlaisen tarjouksen: 

Kamera, jonka ovh on 1099, mutta josta he pystyisivät vaihtotarjouksena maksamaan huikeat 600 euroa hyvitystä eli loppuhinnaksi jäisi vain 499 euroa. 

Kysyin esikoiselta kumman luulee mun valitsevan:

50 euron vaihtotarjouksen vai 600 euron vaihtotarjouksen?

 

"Mä pahoin pelkään, että sen 50 euron."

Ja näinhän se oli. 😂 Huolimatta siitä, että en ollut budjetoinut hankintaa etukäteen, tiesin kuitenkin, mitä kameralta haluan. Ja halvempi kamera täytti tarpeeni, kalliimpi oli ammattilaistasoinen enkä kokenut sen yksinkertaistavan elämääni, päinvastoin. 

Kirjoitin sitten myyjälle, että tarjous kuulostaa ihan hyvältä, että mennään sillä. Myyjä kysyi sitten, että kumpi tarjouksista oli mieluinen. 

Hmm, luulin, että hän kirjoitti minulle ihan vain esimerkin 😉 mutta ilmeisesti tarkoitus oli sittenkin myydä minulle kalliimpi kamera. Koska kuka hullu ei ottaisi vanhasta kamerastaan vaihdossa 600 euroa 50 euron sijaan? 

Meitsi, hauska tutustua. 😅

Mitenkäs sen budjetin laita oli?

Älkäämme kuitenkaan unohtako ostoproseduurin yhtä tärkeimmistä seikoista eli sitä, että hankintaa ei ollut budjetoitu, vaikkakin se pidempiaikainen miete olikin. 

Ja kun olemme vastikään ylittäneet remonttibudjettimme 15 000 eurolla omista säästöistämme, on suhde tuhlaamiseen, jos mahdollista, vielä entistäkin tarkempi. 

Joten ei kun funtsimaan, mistä se raha saataisiin ainakin osittain. Tulin siihen tulokseen, että tavoitteellista juoksuharrastustamme varten hankittu juoksukello ei enää palvele tarkoitustaan, sillä vaikka lenkeille jalat hinkuavatkin, ovat tavoitteet siirtyneet kehon haastamiseen sitä kuunnellen. 

Joten päätin tässä tilanteessa nähdä myymisen vaivan ja pistin kellon kiertoon 180 eurolla eli silloin budjetin ylitystä jäi enää 149 euroa. 

Ja jos ajatellaan, että meidän kuopuksen 1v. synttärit on jo tässä kuussa (😱), niin lopun rahan säästän sillä, että otan 1v.-kuvat itse. 

Että olisko se siinä, hyväksytty-merkintä heräteostolle ja erikoismaininta kalliimman ostoyllykkeen vastustamisesta? 😅

6 Comments

 • Heli

  No nyt kyllä pitää kysyä että mistä ostit kameran ja millasen? 😄 kameran osto nimittäin itsellä myös edessä!

 • Minna

  Kiitos kameravinkistä! Olen kameran vaihdon suhteen kanssasi samassa tilanteessa ja antamasi linkin takana on varsin kilpailukykyinen vaihtoehto. Täällä myös mietitään millä kuoletan välirahan jos päädyn kauppoihin. 😄

  • Marjo

   No olipa hyvä, että vinkistä oli hyötyä! 😄 Ja kerro ihmeessä sitten mihin ratkaisuun päädyit – sekä kameran että välirahan kanssa. 😅

 • Minna

  Valitsemasi kamera vaikutti minustakin niin hyvältä, että päivitin yli 10 vuotta sitten ostamani järkkärin tähän.
  Minulle hyvitystä tarjottiin 60€, mikä tuntui mielestäni aika pieneltä. Kokeilin sitten myydä vanhan järkkärini tarvikkeineen Torissa satasella ja kaupat syntyikin samantien. 😄
  Kesän ajan tuloni ovat pienet, joten saan lisätienestiä niin lähikirppiksen myyntipöydästä kuin nettikirppiksellä myymisestä. Olen ahkera kierrättäjä ja aina laittanut tarpeettomat tavarat kiertoon, mutta tämä tuo nyt lisäboostia!
  Ja saahan tällä uudella järkkärillä otettua varmemmin rippikuvat omatoimisesti, meilläkin säästetään näin. 😊
  Kiitos ihanasta blogistasi, käyn säännöllisesti lukemassa kuulumisianne. Hienoa että remontti on edennyt jo muuttovaiheeseen. 🌞

  • Marjo

   Noin vain meistä tuli kamera-samikset! Olipa kiva, että innostuit, etenkin kun taktiikkasi ostamisessa on noin hyvä! Hattua nostan tuosta lisätienestin saamisesta – samalla saa turhat tavarat kiertoon, mikä on itsessäänkin jo palkitsevaa.

   Kiitos sinulle, että käyt lukemassa, on tosi mukavaa oppia näin tutustumaan muihin samanhenkisiin! ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *