minimalistinen elamantapa
Downshifting,  Me,  Mieli ja keho,  Minimalismi,  Työ

Mitä minimalistinen elämäntapa tarkoittaa meille?

Minimalismi mielletään herkästi tarkoittamaan tavaroista luopumista siihen saakka, että jäljelle jää vain ne, joilla on selkeä funktio. Ja tottakai se tarkoittaa sitäkin, mutta myös paljon muuta. 

Tavarat ovat olleet meille kuin ylimääräinen riippakivi, joka on vaatinut jatkuvaa siivous- ja järjestelytyötä. Tavaroiden hankkiminen puolestaan on vaatinut rahaa ja jatkuvaa palkkatyötä. 

Kun vähensimme ensimmäistä, huomasimme pystyvämme vähentämään myös toista. 

Ja kun pystyimme vähentämään tavarahärdellin, palkan ja työn määrää, huomasimme saavamme tilalle maksimaalisia juttuja keskellä tavallista perhearkea. 

Hellelundin remontti on toki vaatinut veronsa, mutta muuten meidän elämä on hyvin rauhallista ja leppoisaa, helppoa. Meillä on aikaa tehdä juttuja yhdessä perheenä, jutella kaikesta maan ja taivaan välillä.

Lapset ovat moneen kertaan kehuneet sitä, miten nykyään on niin helppoa siivota, kun tietää, mihin kaikki tavarat kuuluvat. Ja miten helppo on tehdä juttuja, kun tietää, mistä kaikki tavarat löytyvät.

Ollaan muuten varattu remonttiohjelmassamme muuttopakkaamiseen yksi päivä, että se kertoo jo aika paljon. 😂 

Minusta itsestäni on tullut minimalistisen elämäntavan myötä paljon rennompi ja suurpiirteisempi. Osaan edelleen nipottaa esimerkiksi siivouksesta, mutta vaatimustaso esimerkiksi omasta ulkonäöstäni on aivan minimaalinen verrattuna vanhaan.

Juuri kirjoitinkin ihanalle lukijalleni Katrille, että ennen kaadoin vieraille teetä modernista teenkeittimestä (kyllä, meillä oli sekä veden- että teenkeittimet) mätsääviin kuppeihin ja nyt kattilasta eripari-mukeihin, eikä tunnu missään, vaikka entinen minäni olisi saanut slaagin ja hirveän tarpeen selitellä tilannetta. 😂

Vapautunut tila ja aika ovat ruokkineet luovuutta ihan uudella tavalla. Meillä on tullut paljon uusia kiinnostuksenkohteita omassa kotipesässä, kuten koiran, kanojen ja kalkkunoiden hankinta. Jarkko on innostunut perinnerakentamisesta ja -korjaamisesta. Omavaraisuusasteen kasvattaminen kiinnostaa paljon. Yhteisöllisyys. Tämän blogin kirjoittaminen, juttelu teidän kanssanne. 

Vielä tovi sitten kaikki noista olisi ollut täyttä utopiaa. Asioita, jotka syvällä sisällä puhuttelevat minua, mutta joita en ehtinyt pysähtyä miettimään ja joiden en silti olisi uskonut pystyvän koskemaan minun elämääni.

Ja sitä paitsi minimalismi on tuonut minulle uuden uran! Tämä on tosi mielenkiintoinen, innostava ja hauska juttu – niin kuin suuri osa asioista elämässä nykyään.  Elämästä on tullut paitsi rentoa, myös hauskaa. Kaikki jutut, mitä tehdään, on sellaisia, mitä me halutaan tehdä, sellaisia, mitkä me ollaan itse valittu tekevämme, sen jälkeen kun katkaistiin elämisen automaattiohjaus.

Se on muuten yksi juttu, mistä meidän maailmassamme minimalismissa on kyse: resurssien keskittämisestä niihin asioihin, joita oikeasti haluaa tehdä. 

Koska jos työ tuntuu raskaalta ja aikaa vievältä, älä tee sitä niin. Tee eri työtä tai tee työtäsi erilailla. 

Ja tottakai meidänkin arjessa on asioita, jotka ei huvita ja jotka tuntuu raskaalta, mutta ne ovat entiseen verrattain niin pieniä ja ohimeneviä juttuja, että se raskauden kokemuskin on verrattain pieni ja ohimenevä juttu.

Ai niin ja mitä tulee tuohon uraan, pääsen kertomaan teille siitä ihan kohta. 😊 Ja työkaverit, älkää hätäilkö, me näemme suunnitellusti elokuussa. 😅😘😍

PS. Jos juuri minimalistinen elämäntapa on tuonut sinut lukemaan blogiani, pääset katsomaan kaikki sitä koskevat mietteeni kategoriasta minimalismi. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *