blogi minimalismi konmari
Minimalismi

Minimalistinen sisustus – katso kuvat ennen ja jälkeen

Onko muita tavaroista luopuneita linjoilla? Konmariin tai minimalismiin hurahtaineita? 

Oletteko huomanneet itsestänne, että nyt kun katselee sisustuskuvia lehdistä, instagramista, blogeista jne., niin ensimmäiseksi tekisi mieli alkaa marittaa eli karsia tavaraa. 😀

Meitähän on moneen junaan ja nyt kun näytän meidän “ennen” -sisustuskuvia ja kerron, mistä olemme luopuneet, voi moni ajatella, että BAD IDEA. Oli sata kertaa parempi ennen. 

Sillä jotkut tykkäävät enemmästä tavarasta kuin toiset, ja kokevat, että nimenomaan tavarat tuovat kodikkuutta ja persoonallisuutta sisustukseen. 

Niin ne minunkin mielestäni tuovat, mutta enää en tarvitse sitä ilmentääkseni niin paljon tavaraa. 

Ja kuten olen kertonut teille miten minimalismi lapsiperheessä toimii meidän mittapuulla, niin emme ole mitenkään ehdottomia. Suurimmalla osalla esineistä on funktio, mutta osan kohdalla se funktio on vain ilon tuottaminen. Esimerkkinä tästä viherkasvit ja lasten tekemät taulut. 

Suurin muutos minimalistisessa sisustuksessa

Näkyvin muutos on varmastikin se, että meiltä on poistuneet sisustushyllyt, tavarat tasojen päältä, lehti- ja tavarakorit, rahit, sivupöydät, sisustuslamput, elektroniikkaa, suuri määrä sisustustekstiilejä ja sisustustavaroita. 

Tuntuvin muutos on tila kaapeissa ja että tavarat eivät enää ole hukassa. Tätä en voi kylliksi korostaa. Se oli ennen meidän kokoisella sakilla todella stressaavaa, se jatkuva etsiminen. Ja kun meillä oli erinäisiä romukoreja ja “arkisto”kaappeja, joiden tarkoitus oli vain vetää sisäänsä epämääräistä sälää.

Joo, se se on! Epämääräinen sälä, sitä meillä ei enää ole. 

Mutta katso itse, mitä mieltä olet? Parempi ennen vai jälkeen?

minimalismi konmari
Tykkään edelleen, kun seinillä on eloa, mutta tässä on makuuni vähän liikaa. Tavaroista ensin lähti tuo oikealla näkyvä sivupöytä, sen jälkeen sisustusesineet ja kori, sitten meni äänentoistolaitteet ja sälä hyllyiltä ja kaapeista, kattolamppu. Eilen möin itse asiassa tuon tv-tasonkin. 😀
minimalismi lapsiperheessa
Rakastin ennen kaikenlaisia sivupöytiä, vanhoja tuoleja jne., joissa kuitenkaan kukaan ei koskaan istunut ja sen lisäksi ne houkuttelivat päälleen kaikenlaista sälää magneetin lailla. Merkattujen lisäksi kuvan kokonaisuudesta on lähtenyt autuaammille kierrätysmaille tuo matto, keinutuoli ja valokuvataulu.
minimalismi lapsiperheessa
Tuolien lisäksi erilaiset hyllyköt ja lokerikot oli mun juttu. Ja niihinhän piti tietenkin löytyä täytettä. Lisäksi erilaiset koristevalot ja pallot (kyllä, pallot) tekivät minuun vaikutuksen. Ja älkää huoliko, edelleen meillä tunnelmoidaan valoin, mutta niitä ei tarvitse olla kuin joulukuusessa ympäri vuoden.

Tuosta mun pallovillityksestä kerroin kirjoituksessani “Tavaroista luopuminen, miten ja miksi teimme sen?” ja nykyään se huvittaa mua kiitettävästi. 😀

Valitettavasti nuo kuvat ovat meidän edellisestä kodista, eikä näin ollen mulla ole näyttää “suoraan verrannollisia kuvia”, mutta laitan silti vertailun vuoksi kuvan nykyisen kodin keittiöstä. (Olkkarikuvan näette esimerkiksi tässä, tässä ja tässä jutussa.) 

minimalistiperheen koti
Eli on meillä tavaraa edelleen, ei vain yhtä paljon.

Minkälaisia ajatuksia herää? Parempi tavaralla vai ilman? Minkälainen on sun oma suhde tavaraan?

On ollut ilo huomata, kuinka aktiivisesti te olette alkaneet kommentoida sekä täällä että instagramissa ja facebookissa! Olen muuten luvannut facebookissa, että kun 200 tykkääjän raja menee rikki, Jarkko tekee teille tanssivideon (oonko hei maailman paras vaimo 😀 ). Ollaan jo tosi lähellä, joten jos et ole vielä käynyt tykkäämässä ja haluat nähdä videon, niin toimi nopeaan. 🙂

2 Comments

  • Tilda

    Sama suuntaus ollut vallalla myöskin jo vuosia. Säikähdän melkein vanhoja valokuvia, sitä tavaran ja värien määrää :). En millään lailla oleta muiden olevan samoilla linjoilla mutta itsellä mieli rauhoittuu kun tavaroille on paikka ( ja tavarat ovat ko. paikoillaan) ja yleisilme kotona mahdollisimman “sälätön”. Tyhjät pöytä/laskutasot pitävät ajatuksetkin sopivasti tyhjinä stressistä ;).

    • Marjo

      Juuri tuo yleisilme! Nyt musta tuntuu, että kestäisin jo vähän enemmän värejä, mutta en sitä sälää. 😀 Meillä on näköjään hyvin samansuuntaiset ajatukset tässä. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *