ekopharma kokemuksia
Mieli ja keho,  Minimalismi

Minimalistin ihonhoitotuotteet

Muistat ehkä, että olen aiemmin ollut kosmetiikan suurkuluttaja? Ja että minimalismin myötä olen kyseenalaistanut purnukkamäärää niin kovasti, että päätin jopa kokeilla elämää ilman shampoota, saippuaa ja deodoranttia?

Kun kirjoitin ihonhoitotuotteisiin liittyvää jutun siitä, kuinka nopeasti mainonta saa meidät kokemaan itsemme huonoiksi ja haluamaan ostaa tuotteita sen huonommuuden paikkaamiseksi, kirjoitti Nina Nelysianilta minulle, ettei hyvä ihonhoito tarkoita purkkimerta ja suurien rahasummien tuhlaamista, vaan muutaman toimivan täsmätuotteen.

Ihoni lähtötilanne

Kaiken tämän remontin, koronan ja lapsiperhehärdellin keskellä olen lopettanut meikkaamisen liki kokonaan ja koska aiemmin ihonhoito on liittynyt pitkälti meikin poistoon tai pohjustukseen, on sekin jäänyt pois. 

Ensin pärjäsin pitkään pelkällä vesipesulla, mutta kesän mittaan ihoni alkoi oireilla ja muodostaa näppyjä. Halusin jatkaa meikitöntä tai vähä-meikkistä elämääni (on muuten tosi helppoa ja nopeaa! 😍), mutta silti olla huoliteltu tilaisuuden niin edellyttäessä ja siihen jotenkin kuuluu se, että iho on kunnossa eikö?

Juttelin sitten Ninan kanssa tilanteesta ja kerroin, että olen kiinnostunut tietämään enemmän Nelysianin ihonhoitotuotteista, mutta olen kriittinen. Tosi kriittinen. 

Mahdollisimman pienen tavaramäärän ohella minulle on tärkeää ekologisuus, kotimaisuus ja pienyrittäjyys.

 

Ilokseni voin kertoa, että Nelysian on kaikkea tätä. 

Viimeinen sysäys yhteistyöhön oli, kun Nina kertoi sisäisen ihonhoidon tärkeydestä (ravinto, uni, tasapaino) ja kuinka ihoa voi osittain hoitaa myös ruoka-aineilla. Jos olet ollut matkassani jo pidempään, tiedät, että tykkään juuri tämäntyyppisestä kikkailusta. 😄 

Ja lisäksi minut vakuutti se, että ei yritetä myydä jotain, mihin mikään tuote maailmassa ei yksin pysty (“tällä tuotteella täydellinen iho!”), vaikka muuten elämäntavat olisivat retuperällä. 

ekopharma nelysian

Juttelimme Ninan kanssa ihostani ja tarpeistani ja opin, että näppyjä voi tulla kesäaikaan, jos ihon pinta kuivuu ja silloin tulee helposti tukkeumaa. 

Nina suositteli minun iholleni Ekopharman tuotteita. Osittain siksi, että Ekopharma on täysin suomalainen luonnonkosmetiikan sarja, jonka paketit ovat 100% kierrätettäviä (asiat, jotka ovat minulle tärkeitä) ja osittain siksi, koska ajatteli Ekopharman vadelmalinjan sopivan iholleni ja tarpeisiini. Kotimainen vadelma sitoo kosteutta ihon pintaan ja tasapainottaa ihon luonnollista kosteustasapainoa. 

Päädyimme kokeilemaan ihon puhdistukseen vadelmavaahtoa, joka pesee tosi hyvin myös meikin ja silmämeikin pois (tämä oli itselle tärkeää, koska sen kerran, kun käytän silmämeikkiä, on sen kunnollinen pois-saaminen aina melkoisen työn takana!). 

Sen lisäksi valitsimme kosteuttavan kasvosuihkeen ja bonuksena siemenöljyn, joka sisältää runsaasti ihoa ravitsevia omega-rasvahappoja ja parantaa ihon elastisuutta. 

Tuoreet kokemukseni

Olen nyt reilun viikon harjoitellut palaamaan ihonhoitorutiiniin ja onneksi se on tosi helppo! Pesu vadelmavaahdolla ja muutama suihkaus kosteuttavaa kasvosuihketta päälle, siinä se! Yöksi olen laittanut ekstrakosteutuksena vielä pari pisaraa siemenöljyä.

ekologinen ihonhoito
Siemenöljystä muuten Nina vinkkasi, että sitä voi käyttää sokerin kanssa yhdistettynä kasvokuorintana tai hiusten latvoihin kosteuttamaan - oi että mä tykkään tällaisesta monikäyttöisyydestä! 

Iho on tottakai reagoinut uuteen rutiiniin niin, että epäpuhtaudet rupeaa nousemaan pintaan ja puhdistautumaan, joten vielä se ei parhaimmillaan ole, mutta iho tuntuu puhtaalta ja samettiselta! Ja sen lisäksi olen tosi innoissani rutiinin helppoudesta ja kuinka vähän tuotteita oikeasti tarvitaan! 

Uskon, että tämä vadelmasarja on tullut minun käyttööni jäädäkseen.  Ja olen muuten testannut myös silmämeikin poiston ja se onnistui vadelmavaahdolla tehokkaasti!

Nelysianille on tärkeää, että asiakkaat tutustuisivat oman ihonsa kuntoon ja oppisivat siten valitsemaan itselleen juuri oikeanlaiset tuotteet. Ajatuksena on, että vähemmän on enemmän ja siksi Ninakin suosittaa pikkuhiljaa testailemaan uusia tuotteita ennemmin kuin, että ostetaan kerralla monta tuotetta. 

Arvoilleen uskollisena Nelysian tarjoaa ilmaista ihonkunnon kartoitusta nettisivuillaan ja Ninalta voi kysyä myös etänä neuvoa ja suosituksia tuotteista, jotta välttyy hutiostoksilta ja purnukoiden kertymiseltä kaappien perälle. 

Tämä oli itselleni tosi tärkeää, koska en olisi ilman apua tiennyt yhtään, mistä lähteä liikkeelle!

Mikä on sinun ihosi kunto?

Jos sinulla on tarvetta miettiä ihosi kuntoa tai mahdollisesti päivitellä tuotteita, niin voit tsekata Nelysianin ilmaisen ihonhoito-oppaan ja halutessasi kysyä neuvoa Ninalta. 

Nina myös kyseli minulta heti kättelyssä, että onko itselläni olemassa jo joitakin toimivia tuotteita eli tykkään siitä, että kättelyssä ei olla laittamassa koko palettia uusiksi.

Nelysianin arvot kohtaavat omieni kanssa big time. 

Ja hei, jos tarve on siirtyä luonnolliseen “enemmän vähemmällä”-ihonhoitoon, niin koodilla marjo20 saat kaikista Nelysianin tuotteista -20% alennuksen 31.8.2020 saakka!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *