hellelund marjo jarkko koulutus
Downshifting,  Me,  Työ

Meistä

Siltä varalta, etteivät kaikki blogiamme lukevat tunne meitä niin hyvin, niin tässä vähän taustatietoa teille. Perheessämme on siis viisi lasta. Tyttäret ovat syntyneet -02, -06 ja -09 ja pahnan pohjalla pyörii kaksi eläväistä poikaa -17 ja -19. Olen itse syntynyt -82 ja minulla oli tytöt entuudestaan, kun tapasin Jarkon. Jarkko on minun nuorikkoni, syntynyt 1989.

Parisuhteemme on hyvin tasapuolinen, tasa-arvoinen ja tasainen, mutta silti ah niin innostava. Rakastamme rutiineja, ne tuovat vapautta elämään. Olemme ahkeria ja helposti innostuvia tyyppejä, minä sytyn nopeammin ideoille ja Jarkko on se, joka uskoo ja tukee, kun itse alan puntaroida.

Rakastamme myös rutiinien välissä olevaa vapaata, ohjelmoimatonta aikaa. Silloin on mielellä on mahdollisuus keksiä jotain spontaania kivaa tai vaihtoehtoisesti levätä käpertymällä sohvan nurkkaan yhdessä ”myysaamaan”.

Olemme kovin perhekeskeisiä ja tekemiset ja menemiset suunnitellaan niin, että lapset olisivat mukana ja aktiviteetit heille mieluisia (tosin esikoinen on jo sen verran itsenäistyvä, että häntä ei niin vaan matkaan enää saadakaan). 

Tai ne harvat kerrat, jolloin lapset eivät ole mukana, haluamme kuitenkin toisemme paikalle.

Hyvä esimerkki siitä, kuinka kaikki pitää tehdä yhdessä, on matkamme mökiltä kotiin (15 km). Enää meillä ei ole kahta autoa, mutta silloin, kun työn vuoksi vielä piti olla ja ajoimme peräkkäin, jäi toinen odottamaan tien varteen, kun toinen kävi matkan varrella pudottamassa roskapussit keräysastiaan. Tiedän, tuo on jo niin lapsellista, että melkein nolottaa! 

Jarkko on suurelle yleisölle meistä se rauhallisempi ja hiljaisempi, mikä taas kotikaton alla saattaa olla päinvastoin. Silloin Jarkkoa aika usein pyydetään olemaan hetki hiljaa tai lopettamaan laulaminen. 😀 

Koulutus ja harrastukset

Jarkko on käynyt koulut sähköasentajaksi ja -insinööriksi. Hommia on paiskittu niin rakennustyömailla kuin konttorissakin. Tällä hetkellä Jarkko toimii päivätyössään sähkösuunnittelijana. Yrittäjänä hän toimi kuljetusalalla. 

Itse olen koulutukseltani psykiatrinen sairaanhoitaja, terveydenhoitaja, Mindfulness-ohjaaja CFM® sekä MBB terapeutti (Mind Body Bridging). Olen myös pätevöitynyt työterveyshoitajaksi. Paraikaa olen vanhempainvapaalla, jolta palaan työskentelemään työterveyshuoltoon, jossa teen työkseni jaetusti sekä työterveyshoitajan että psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanottotyötä. Yrittäjänä olen toiminut psykiatrisen sairaanhoidon saralla ja sen jälkeen olen toiminimellä pitänyt koulutuksia, työnohjauksia, luentoja ja ohjannut stressinhallinta-ryhmiä.

Nuorena olen opiskellut kansanopistossa näyttämötaidetta ja teatterityötä ja se kipinä on jäänyt elämään, vaikkakin nykyisessä perhetilanteessa aktiivinen osallistuminen harrastajaporukoihin on turhan haastavaa. 

Jarkko on pelannut junnusta asti jääkiekkoa ja kalastanut, nykyään harrastuksiin kuuluu mainittujen ohella myös oluen paneminen ja potkunyrkkeily. Juoksuharrastus meillä on yhteinen, vaikkakin tällä hetkellä harvassa ovat ne kerrat, kun yhdessä pääsemme lenkille. 

Yhteiset haaveet

Tähän mennessä lienee tullut selväksi, että olemme rennon ja kiireettömän elämän suuria kannattajia. Sen lisäksi meitä houkuttaisi opetella omavaraisuutta eli esimerkiksi viljelemään kasviksia ja kasvattamaan kanoja.

Se on meille täysin uutta, mutta se olisi mahtava tapa käyttää omaa aikaansa: seurata luonnon kiertokulkua, oppia sen nöyräksi apulaiseksi.

Hommata pari elikkoa ja saada seurata niiden tapaa nauttia elämästä (olen lukenut, että kanat on melkoisia hedonisteja). 

Saa nähdä miten pitkälle aikeemme kantaa ja tuottaako se hedelmää (tai kasvista), mutta toiveissa on, että Hellelundin pihapiirissä nähtäisiin tulevaisuudessa kasvamassa yhtä jos toista hyvää. 🙂

(Jos siellä linjoilla on muuten muita omavaraisuudesta kiinnostuneita, niin laittakaa ihmeessä viestiä! 🙂 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *