Me,  Raha,  Ruoka

Meidän arki on pelastettu!

Nyt en tiedä kumpi on tästä enemmän innoissaan, Jarkko vai minä, mutta molemmilta meinaa kyllä housut revetä. Meidän vakio-kauppaan on kuin onkin saapunut KAUPPAKASSI-PALVELU!

Tämä on suoranainen ilon päivä, sillä aiemmin meidän viikottaiseen kauppareissuun on voinut mennä kaksikin tuntia ja se on tuntunut raskaalta

Kyseessä on kuitenkin liki kokonaisen arki-illan tuhlaaminen siihen, että joko koitetaan suoriutua porukalla kaupasta, tai sitten Jarkko lähtee ostamaan ja minä luotsaan miehistöä kotona valmistan samalla vasemmalla kädellä ruoan. 

Kun vaihtoehtoisesti me voisimme olla kaikki yhdessä ja tehdä jotain kivaa. 

Tänään sitten ensimmäistä kertaa testasin palvelua ja se oli tosi helppoa ja itse asiassa mielenkiintoista – mitä kaupassa pyöriminen ei normaalisti tosiaankaan ole.

Kappalemäärän lisääminen tuotteisiin nosti hintaa samantien ja välillä nuukuus iski päälle – tarvitaanko me näitä kyllä näin paljon?

Samalla yllätti esimerkiksi kuinka kalliita kotimaiset tomaatit ovat tähän aikaan vuodesta, vaikka tottakai sen järjellä ymmärtää, mutta ei normaalisti tule ajatelleeksi. Olin naputellut ostoskoriin vasta omenat ja tomaatit ja oltiin jo kymmenessä eurossa! Päätin sitten korvata tomaatit halvemmilla vihanneksilla. Ka-ching! 😀

Lisäksi hintojen ja ominaisuuksien vertaaminen oli paljon helpompaa kuin kaupassa hyllyjen välissä sokkeloidessa (varsinkin jos jälkikasvu on mukana, silloin on vain paahdettava veturin lailla eteenpäin ja toivottava eloon jäämistä).

Muutamat vakiotuotteet vaihtuivatkin toisiin ja esimerkiksi pitkään miettimäni kofeiiniton earl grey -tee löytyi hakukenttään kirjoittamalla tuosta vain. Olen suuri teen ystävä, mutta samalla vielä suurempi unen ystävä ja koska kofeiinin puolittumisaika on niin pitkä, olen joutunut jättämään iltateen pois ja kaivannut sitä joka ilta. Kaupassa tuntuu niin työläältä etsiskellä vaihtoehtoja, joten tämä vaivaton bongaus oli nyt enemmän kuin sata jänistä.

Jatkossa siis meidän ostospäivä vaihtuu maanantaista sunnuntaiksi, jolloin maanantaina vain haemme valmiiksi ostetut tuotteet kaupasta. Lisäksi on kivaa päästä ostamaan Jarkon kanssa rauhassa ja yhdessä – tuntuu ihan absurdilta, että toinen voi tarkistella kaapeista tarveaineita samalla, kun toinen ostaa puuttuvat!

Tykkäämme myös funtsia yhdessä tulevan viikon ruokalistaa ja esim. mitä reseptejä käytettäis ja kumpi haluaa tehdä mitäkin ruokaa – ja nyt sen pohdiskelun voi yhdistää kaupassa “käyntiin” omassa kodissaan. Ihan käsittämättömän siistiä!

Eli se, mikä on aiemmin ollut ihan hanurista (kaupassa käynti) vaihtuu nyt innostavaan yhteiseen tekemiseen! Samalla se helpottaa säästämistä ja ruokasuunnittelua.

Tästä me ollaan unelmoitu (haha, tosi korkealentoiset on unelmat suurperheessä 😀 ) ja nyt ensikosketus on parempi kuin osattiin kuvitella! Lisäksi kerääjille sai laittaa toiveita (banaanit mahdollisimman vihreitä/raakoja 😀 ), ostoslistan voi jättää kesken ja vielä tilaamisen jälkeenkin unohtuneen tuotteen voi lisätä ostoksiin. 

Suunnittelin, että meidän kuuden viikon ruokalistaa ajatellen voisi jokaiselle viikolle tallentaa ostoslista-pohjan, jota sitten vain tarpeen mukaan muutellaan sen viikon osuessa kohdalle.

Aivan huippu juttu kyllä! Mites sun viikko on lähtenyt käyntiin? Onko verrattavaa innostuneisuutta havaittavissa? 😀

PS. Keräilymaksu oli nyt alkuun 0 euroa ja ymmärsin, että se ei olisi myöhemminkään kuin 4,90-6,90 euroa. Se on pieni investointi tästä ilosta ja helpotuksesta! <3

Lisäys 3.3.2020: Tänään on ostokset noudettu ja ihan alkuun vastassa oli pikku-shokki, kun käteen sattui rasiallinen luumutomaatteja – just kun olin täälläkin mainostanut jättäneeni tomaatit kauppaan. “Eeeiii perhana, kenen ostokset ne on meille lapanneet?”, kunnes kassista löytyi myös keräilijän kirjoittama lappu, että oli vahingossa laittanut porkkanapussille hinnan (0.98 €) yhden ylimääräisen kerran ja laittoi siitä hyvityksenä luumutomaatteja. Eli todella hyvä yllätys juuri, kun jätettiin ne tomaatit pois. 😀 

Kaikki ostokset olivat juuri oikeita, ainoa harmi oli, että kasvisgrillerit oli loppu, mutta pitää vain kehitellä muuta tilalle. Kauppareissu kesti 10 min., mikä on aika vähän verrattuna aiempaan 1,5-2h eli asiasta vähintään yhtä innoissaan olevaa puolisoani siteeraten: “Paluuta entiseen ei enää ole.” 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *