Me,  Minimalismi,  Raha

Me tingimme kaikesta – paitsi hinnasta

Meidän kanssa on helppo tehdä kauppaa. Me emme nimittäin tingi. Se on yksi niistä asioista, joista olemme luopuneet turhan tavaran, ylenpalttisen ostamisen ja aikaavievän työntekemisen ohella. 

Systeemimme menee niin, että kun olemme vihdoin päättäneet ostaa jotain, määritämme ostokselle budjetin eli annamme itse tuotteelle sen hinnan, jonka olemme valmiit siitä maksamaan. 

Sen jälkeen mietimme löytyisikö sitä käytettynä, jos ei, niin löytyisikö sitä paikallisista yrityksistä.

Sen jälkeen marssimme liikkeeseen ja valitsemme meille sopivimman tuotteen, joka maksaa maksimissaan sen verran, minkä hinnan olimme itse tuotteelle asettaneet. 

Tästä systeemistä on se hyöty, että aikaa ei tuhlaannu hintavertailuun ja kaupoissa ravaamiseen (tapahtui se sitten fyysisesti tai verkossa). 

Haluamme myös, että kauppa on kannattava yrittäjällekin. Uskomme siihen, että yritys on hinnoitellut tuotteensa niin, että ne ovat asiakkaalle kohtuuhintaiset ja samalla liiketoiminnalle kannattavat. 

Naiivia tai ei, mutta me emme joka tapauksessa kärsi myyjän mahdollisesta ylihinnoittelusta niin kauan kuin tuote sopii budjettiimme. Olemmehan itse antaneet hinnan sille. 

Sen lisäksi tinkiminen on noloa. Ei ehkä kaikkien mielestä, mutta meidän mielestä kyllä. Se aiheuttaa epämukavan tilanteen kaikille kaupan osapuolille. 

Nyt voisi luulla, että meille myyminen on lasten leikkiä.

Mutta ei se ihan niinkään mene. Me ollaan ärsyttävän kiinnostuneita energiatehokkuudesta, hiilijalanjäljestä ja tuotteen alkuperästä.

Ja sen lisäksi me pysytään jääräpäisesti budjetissa.

Tänään systeemimme pääsi pitkästä aikaa testiin, kun pyykinpesukone kosahti ja tarvitsimme sen tilalle toisen. Tsekattiin ensin käytettyjen markkinat, joissa tämänhetkinen lähialueen tarjonta ei vastannut tarpeitamme. Ja 7-henkinen perhe ilman pyykkikonetta… Niin, siinä ei kovin montaa päivää odotella. 

Olimme päättäneet budjetiksi 400 euroa ja että käyttäisimme sen varakassastamme. Menin sitten liikeeseen, jossa kerroin kättelyssä, että meidän kipuraja on 400 euroa ja koneen täytyy olla edestä täytettävä, että mitä sulla on tarjota näillä kriteereillä.

Myyjän ensimmäinen kysymys oli, että "Onko mahdollista pistää vähän enemmän kuin 400?"

Koska hän pystyisi myymään meille yhden 600 euron koneen hintaan 479 euroa ja se on tosi hyvä. Sitten hän halusi, että kokeilen kuinka paljon heppoisempi on halvemman koneen luukku, jotta ymmärtäisin itse eron. 

Myyjä oli oikein mukava ja osasi asiansa. Hän argumentoi hyvin siinä kuinka ero 350 euron ja 500 euron koneella on kuin yöllä ja päivällä, kun taas 500 euron ja tonnin koneilla ei ole juuri eroa. Ja tässä koneessa, jonka hän pystyisi nyt myymään minulle 479 eurolla, on ekstrana ilmakuplat, jotka toimivat pesussa kuin Vanish, mutta ilman Vanishia. 

Erittäin hyviä perusteluita. Ainoa mutta oli se, että meidän budjetti oli 400 euroa, ei 479 euroa. Ja koska hän oli jo dissannut alle 400 euron koneet, ei niihin oikein enää ollut paluuta. 

Kaupanteko päättyi siis siihen, että minä “jäin miettimään” asiaa, koska en kehdannut jankata, että kuulepa kun mä oon kerran sanonut neljäsataa, niin mä myös tarkoitan sitä. 

Menin sitten toiseen liikkeeseen, josta bongasin kaksi potentiaalista, joista toisen hinta 379 euroa ja toisen 399 euroa. Pyysin myyjää auttamaan valitsemaan näiden kahden väliltä ja hän sanoi, että niissä ei oo kauheesti eroa, mutta tuota 379 euron merkkiä myydään enemmän. Tehtiin sitten kaupat siitä.

Että meidän kanssa on helppo tehdä kauppaa. Ainakin periaatteessa. 😀

Muistatteko, kun kerroin “Tekeekö tämä elämästäni helpompaa”-työkalusta?

No ensimmäistä potentiaalista pyykkikonetta mainostettiin sillä, että voin yhdistää sen puhelimeeni ja saada näytölle ajantasaista tietoa pyykinpesukoneestani. 

Siis että mitenkä? Ajantasaista tietoa pyykinpesukoneestani?

“No minä täällä terve, täällä sitä pyöritellään taas näitä teitin paskasia kamppeita, Jarkolle terveisiä, että sen treenikamat haisee aika kiitettävästi.”

Ei jatkoon kiitos. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *