nopea suklaakakku
Ruoka

Maailman nopein suklaakakku – täydellinen vierasvara

Jos kostean ja muhkean suklaakakun valmistukseen ja paistamiseen yhteensä kuluva aika on 5 minuuttia, niin paljon nopeammin kakkua ei voi enää tehdä. 

Tämä kakku on meillä säännöllinen vierasvara, jos vieraat tulevat yllättäen tai lyhyellä varoajalla ja tehdään me sitä muutenkin pelkkään makeannälkään. (Ehkä muistatkin, että itse leipominen on mukana vinkkilistassa, joilla säästämme ruokaostoksissa.) 

Ja joka kerta ihmisten on vaikea uskoa, että kakku loihditaan pienessä hetkessä kaapista löytyvistä tarveaineista kahvia keittäessä. Tämä on myös se sama kakku, josta saan viestiä jälkeenpäin, että mikä se ohje olikaan. 😊

Joten tässä se ohje tulee. Ihan ensimmäisen ohjeen olen löytänyt googlaamalla, mutta päätynyt tekemään itse terveellisemmän version valitsemalla pehmeitä rasvoja kovien sijaan ja pienentämällä sokerin ja kananmunien määrää. Ja trust me, eroa ei huomaa. 

Herkullinen 5 minuutin suklaakakku mikrossa

3 rkl kaakaojauhetta

1 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

2 dl vehnäjauhoja (tai vaalea gluteeniton jauhoseos) 

100 g juoksevaa kasviöljyvalmistetta (Sunnuntai, Keiju, Flora, tms.), myös margariini tai voi käy

2 munaa

Valinnainen hifistely: Ripaus suolaa tuo kaakaon maun paremmin esille ja loraus kahvia mokkapalamaisen efektin.

Sekoita kaikki aineet mikronkestävässä kulhossa vispilällä, haarukkakin käy. Kulho mikroon täydelle teholle jokuseksi minuutiksi. Nauti.

Meidän 1000 W mikrossa täydellinen aika on 2 minuuttia 10 sekuntia. Silloin kakusta ehtii tulla kuohkea, mutta keskellä on edelleen rehtiä taikinaa. Kakku meillä nautitaan vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa kulhoihin lusikoiden. 

Jos haluaisimme kiinteän suklaakakun, olisi oikea aika n. 4 minuuttia, jolloin sitä voisi paremmin leikatakin, mutta meidän makuun kulhosta lusikoitava ja taikinainen versio on kaikkein paras. 😍

Kun seuraava makeannälkä iskee, niin kokeile ihmeessä! 😊

2 Comments

  • Tanja

    Kiitos, testaan ehdottomasti. Meidän kaapeissa ei kaupasta tuodut vierasvarat säästy koskaan vieraille asti, kiitos minun 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *