kannattaako sanoa lapselle kylla
Me

Haluaisin sanoa lapselleni kyllä, mutta en ehdi enkä jaksa

Äiti ei nyt ehdi, äitillä on tää kesken, nyt äiti ei oikeasti jaksa, oota vähän äiti kattoo sen sun kans kohta.

Tämä on valitettavan tuttu mantra tällä hetkellä eikä yhtään toivottava, ei kenenkään kannalta. 

Nyt kun Jarkko on Hellelundin remontissa kiinni suurimman osan vapaa-ajasta, ollaan jouduttu tinkimään asioista, joissa normaalisti ollaan tarkkoja esimerkiksi lämmin ruoka kasviksineen, ulkoilu, ruutuaika. Ja leikkiminen! Jarkko on niin super-hyvä ja innokas leikkimään ja minä laiska ja maailman ei-luovin. 🙈

Olen antanut armoa itselleni ja ajatellut, että nyt mennään luvan kanssa siitä, mistä aita on matalin, sillä vilkkaan taaperon jäätyä päiväkodista kokoaikaisesti kotiin samaan aikaan kolmen kotikoululaisen kanssa on ollut kiitettävän intensiivinen kombo.

Siihen päälle 9-kuinen vauva, joka on oppinut kiipeämään ja aukomaan kaappeja ja sitä myötä sotkemaan ja hajottamaan niin maan perusteellisesti. Ja 10-vuotias, joka ei tahdo suvaita sitä, että kuuden viikon ruokalistaa ei noudateta päivittäin ja että lämpimiä ruokia saatetaan korvata leivällä. 

Kyllä se silti kirvelee. Elää juuri päinvastaisesti kuin haluaisi elää. 

Koska haluan sanoa kyllä. Haluan ensisijaisesti, että teemme kiireettä niitä juttuja, mitkä ovat arvojemme mukaisia ja mitä lapset toivovat, omia intressejä unohtamatta. 

Eikä tokikaan kuvitelmani ole niin ruusuiset, että uskoisin aikani riittävän aina kaikkeen ja kaikille (itseni mukaanlukien), mutta tämän hetkiset realiteetit ovat niin kaukana haaveista, että jokainen “No nyt katotaan, joo äiti tulee” on enemmän kuin sata jänistä. 

Ja kohti leppoisampaa arkea tässä mennään, eikö. Ensimmäinen konkreettinen etappi on, kun Jarkko KUUDEN TYÖPÄIVÄN JÄLKEEN JÄÄ KOTIIN ja me olemme yhdessä vapaalla reilut kaksi kuukautta. 😍

Toivottavasti silloin saadaan vähän enemmän rotia ja rytmiä tähän Jokisen eväät-meininkiin ja enemmän kokemusta siitä, että ehdin ja riitän. 

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *