mummonmokki ulkosauna
Downshifting,  Me,  Raha,  Remontti

Eihän se ole kuin ostaa, kun hintakin on vain 20 tonnia!

Kerroin teille vähän aikaa sitten kuinka päätimme elellä neljä henkeä samassa huoneessa-mentaliteetilla ja sen ansiosta saada suunnattua lisää budjettia saunarakennukseen. 

Meillä on siis haaveissa sähkölämmitteisen sisäsaunan lisäksi saada pihamaalle puulämmitteinen ulkosauna, jotta saadaan tuotua omaan kotiin sitä mökkimeininkiä, josta luovutaan mökin myynnin myötä.

Jos taustat on menneet ohi, niin täältä löydät syyt siihen miksi myymme mökin ja täältä löytyy mökin myynti-ilmoitus.

Nyt kun olemme puntaroineet eri vaihtoehtoja, olemme löytäneet täydellisen kaksikerroksisen saunallisen mummonmökin, joka sopisi Hellelundin pihapiiriin kuin nenä päähän. Haluatteko nähdä miltä se näyttää? Löydätte sen esimerkiksi Smartia.fi -sivulta.

Sen jälkeen oikein mikään vaihtoehto ei ole tuntunut yhtä hyvältä.

Eli eihän tässä enää mitään muuta kuin rakennusluvat vetämään ja paketti tilaukseen! 

Ainoa “pikku ongelma”, että sehän on ihan helkkarin kallis.

Enkä missään nimessä sano, etteikö se olisi hintansa väärti, varmasti on. 

Sanon vain, että se ylittää meidän budjetin aika roimasti, vaikka yläkerran kylmäksi jättäminen budjettia kasvattikin. 

Joten nyt ollaan risteyskohdassa, että mitä tässä tulisi tehdä? Vaihtoehtoja on periaatteessa kolme. 

1. Ottaa puuttuva osa säästöistä.

2. Ottaa puuttuvaan osaan lisälaina.

3. Odottaa ja säästää.

Joko tunnette meidät sen verran hyvin, että tiedätte minkä vaihtoehdon valitsimme?

Kyllä, kolmosen. Valitettavasti. 😀

Ihan hirveä kuume olisi saada tuo tupa, sinne vieraskamari ja 13v:lle yläkertaan oma pesä ja melkein jo tunnen puukiukaan lämmön hyväilevän mieltä ja kehoa. 

Mutta. Loput remonttiin budjetoidut rahat pitäisi laskelmien mukaan riittää, mutta jos isoja yllätyksiä tulee, niin joudumme ottamaan avustusta säästöistämme. Ja jos säästöistä otetaan vetoapua jokaiseen juttuun, niin kohta ei ole säästöjä, mistä ottaa. 

Ja kun kerran olemme päättäneet pienentää työaikaamme ja samalla tulojamme puolella, emme halua riskeerata tilannetta tuhlaamalla säästöjämme. 

Samasta syystä emme missään nimessä halua lisää lainaa eli käytännössä isompia tai useampia lainanlyhennyseriä. Kun tarkoituksena on juuri ollut karsia kiinteät kulut minimiin mahdollistaaksemme loikan oravanpyörästä.

Silti vaikka olemme kouliintuneet kiitettävän hyviksi vastustamaan ostoyllykkeitä, niin tämä kaivelee poikkeuksellisen paljon. 

Mutta samalla se opettaa kärsivällisyyttä. Ja samalla saa olla kiitollinen siitä, että kun mökki menee kaupaksi, niin ainakin tietää mihin siitä lainan maksun jälkeen ylijäävät varat käytetään. 😀

Joten toistaiseksi me päästetään irti unelmasta. Ja odotetaan, että se tapahtuu jos ja kun on tarkoitus. (Eikä oo muuten helppoa! 😀 )

2 Comments

  • Pirkko

    Saunamökki näyttää tosi suloiselta, mutta miettikää vielä. Meillä on vastaavasta materiaalista vastaavalla tekniikalla tehty pihasauna ja sen perusteella epäilen, että kun tuon mökin sauna lämmitetään, saunatupa ja parvi lämpiävät niin paljon, ettei niissä voi olla. Rakenne on myös aika kevyt joten siitä ei ehkä ole pitkäaikaista iloa, ei ainakaan ilman jatkuvia korjauksia. Jos minulla olisi yli kymppitonni saunaa varten, sijoittaisin sen mieluummin oikeista hirsistä rakennettuun pihasaunaan.

    • Marjo

      Hei Pirkko! Kiitos kun jaoit kokemuksesi! En tiedä hoksasitko, mutta tuossa valitaan, mistä materiaalista haluaa mökin olevan ja hinta tietysti kasvaa sitä mukaa. Eli rakenne paksummasta hirrestä oli meillä suunnitelmissa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *